Book Your Box - NL NederlandsBook Your Box - EN English

Tijdens deze levensgebeurtenissen komt self-storage goed van pas

July 21, 2021

Tijdens deze levensgebeurtenissen komt self-storage goed van pas

In vorige blogs vermeldden we reeds de huurders die self-storage gebruiken tijdens een verhuisperiode of wegens plaatsgebrek in hun woning (zie “Hoe self-storage jouw verhuis vergemakkelijkt“ en “Plaatsgebrek in huis? Self-storage to the rescue!“). Een belangrijke derde groep van huurders zijn mensen die een beroep doen op self-storage bij een belangrijke gebeurtenis in hun leven. We lijsten er een aantal op.

Jullie gaan samenwonen

Jullie gaan als koppel voor het eerst samenwonen? Een moment om naar uit te kijken! Wennen aan elkaars gewoonten kan in het begin best een uitdaging zijn, net zoals overeenkomen over bijvoorbeeld welk meubilair te gebruiken. Jullie bezitten wellicht beiden een bed, zetel, eettafel en kleerkast? Smaken kunnen ook verschillen waardoor jullie misschien niet (meteen) voor al jullie persoonlijke spullen een plaatsje vinden.

Met ook een eventuele gezinsuitbreiding in het achterhoofd, kan het interessant zijn om meubels die jullie dubbel hebben of niet meteen gebruiken voorlopig op te bergen in een propere, veilige self-storage unit. Ook voor persoonlijke spullen waar er geen consensus over is of ze al dan niet hun plaats hebben in de woning, is self-storage een elegante oplossing.

Verhuizen jullie naar een nieuwe woning? Check dan ook onze blog over self-storage en verhuis.

Je gaat uit elkaar

Het tegenovergestelde, een relatiebreuk of echtscheiding. Je gaat opnieuw je eigen weg en wanneer je de gezamenlijke woning niet kan overnemen, verhuis je wellicht (tijdelijk) naar een kleinere woning waar er geen plaats is voor al je spullen. Het zou zonde zijn om die spullen -bijvoorbeeld meubilair dat jou toebehoort- zomaar weg te doen.

Naast proper en veilig te zijn, heeft self-storage ook het voordeel van de flexibiliteit. Ja kan vrijwel meteen onderdak vinden voor je spullen, mét de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen.

Baby op komst

Proficiat! We moeten jullie waarschijnlijk niet vertellen dat dit best wat voorbereiding vereist, ook in jullie woning. Jullie kleine spruit zal de eerste maanden bij jullie op de kamer slapen, maar het loont de moeite om de bestaande rommelkamer toch al om te vormen tot een echte babykamer. Berg spullen op in een self-storage opslagruimte en maak plaats voor een wieg, een kinderbedje, kinderwagen en luiertafel.

Wanneer jullie baby kan kruipen of later stappen, is het ook goed om potentieel gevaarlijke of breekbare voorwerpen weg te zetten (denk maar aan dat glazen salontafeltje of die dure kristallen vaas).

Volgt er misschien later een broertje of zusje? Dan kan je in de tussentijd uiteraard de babyspullen netjes wegzetten in je self-storage unit.

Een overlijden in je familie

Vaak word je reeds in het begin van het rouwproces geconfronteerd met de beslissing wat te doen met de spullen van je dierbare. Zeker wanneer de woning snel verkocht of vrijgemaakt moet worden. In deze omstandigheden is het een goed idee om de inboedel en persoonlijke bezttingen met financiële of emotionele waarde tijdelijk op te bergen in een self-storage opslagruimte. Neem eerst je tijd om het verlies te verwerken. Jij en je familie kunnen zo later in alle rust samen bepalen wat er gebeurt met welke spullen.

Je beslist om kleiner te gaan wonen

Wanneer je op latere leeftijd beslist om kleiner te gaan wonen -je trekt bijvoorbeeld van een huis naar een appartement- loont het wellicht de moeite om een self-storage unit te huren voor spullen waar je niet meteen plaats voor hebt (of wil maken) in je nieuwe woning, maar die je ook nog niet meteen weg wil doen. Self-storage vergemakkelijkt zo de overgang.

Zie ook: “Hoe self-storage jouw verhuis vergemakkelijkt“ en “Plaatsgebrek in huis? Self-storage to the rescue!“.

Extra ruimte voor studenten

Je beslist om te gaan studeren en het ouderlijke nest te verlaten. Alright! Studentenkoten zijn niet bepaald ruim en je kan misschien wel wat extra opbergruimte gebruiken. Self-storage opslagunits zijn er immers al vanaf 1m³: lockers. Verhuis je volgend academiejaar naar een andere studentenwoning? Dan kan je tijdens de zomermaanden jouw spullen tijdelijk in de dichtstbijzijnde self-storage onderbrengen. 

Renovatie in huis

De kinderen zijn het huis uit dus is het tijd om eindelijk die lang gedroomde verbouwing uit te voeren in huis. Nieuwe badkamer of keuken? Een make-over van de woonkamer of een herbestemming van één van de kinderkamers? Berg jullie spullen tijdelijk veilig en stofvrij op in een self-storage unit en zorg ervoor dat jij en eventuele werkmannen de nodige ruimte hebben om de renovatie uit te voeren.

Buitenlands avontuur

Vertrek je voor je werk of studies voor een tijdje naar het buitenland? Mooie uitdaging! Berg spullen die je niet meeneemt veilig op in een self-storage unit en vertrek met een gerust gemoed. Bij je terugkeer kan je je meteen herinstalleren!

 

Niet zelden brengen levensgebeurtenissen -positief of negatief- mensen in contact met self-storage. De flexibiliteit van self-storage -zowel in beschikbaarheid als huurtermijnen- is wat voor deze groep huurders het verschil maakt.

 

Bevind je je in één van bovenstaande situaties, zoek dan extra opslagruimte in jouw buurt via Book Your Box. Je reserveert jouw self-storage unit meteen online aan de beste prijs en zonder extra kosten. Zoek, vergelijk en boek!

KLIK HIER

Vragen? Bezoek onze huurderspagina mét handige ruimtecalculatorFAQ sectie of contacteer ons via de chatfunctie!