Book Your Box - NL NederlandsBook Your Box - EN English

Hoe self-storage ook voor bedrijven een meerwaarde kan zijn

July 28, 2021

Hoe self-storage ook voor bedrijven een meerwaarde kan zijn

Ook bedrijven hebben hun weg naar self-storage gevonden. In Europa werd in 2020 gemiddeld 32 procent van alle beschikbare self-storageruimte gehuurd door ondernememingen. In België en Nederland schommelt dit rond de 25 procent (bron: FEDESSA 2020 Industry Report). Een recente rondvraag in het Verenigd Koninkrijk leert ons dat meer dan 80 procent van ondernemingen die een beroep doen op semf-storage maximaal 10 werknemers tellen (bron: SSA UK 2021 Industry Report).

Detailhandel en e-commerce

Detailhandelaars zijn de grootste groep ondernemingen die self-storage huren (bron: SSA UK 2021 Industry Report). In hun handelspand is er immers vaak maar een beperkte opslagruimte voorzien. De ruimte van de winkel wordt maximaal benut om producten uit te stallen, niet om op te bergen. Jaar na jaar groeit echter ook de e-commerce sector. De coronapandemie heeft deze evolutie nog versneld. Waar sommige bedrijven een duaal model hanteren -een fysieke winkel mét een online webshop- zijn er steeds meer startende ondermeningen die uitsluitend inzetten op verkoop via het internet. Een handelspand is niet langer nodig.

Detailhandelaars en webshops hebben uiteraard wel nog steeds nood aan opslagruimte voor hun artikelen. Self-storage betekent voor deze bedrijven een veel goedkoper en flexibeler alternatief dan bijvoorbeeld het huren van een magazijn. Self-storage laat deze ondernemingen immers toe om enkel de oppervlakte te huren die ze écht nodig hebt.

Bovendien kan er handig ingespeeld worden op pieken en dalen. In de drukste periode van het jaar wanneer er meer stock is (bijvoorbeeld tijdens de kerstperiode of in de zomervakantie), kan er eenvoudig geüpscaled worden naar een grotere opslagunit.

Archief

De maatschappij mag dan wel meer en meer gedigitaliseerd geraken, documenten uit het verleden blijven vaak nog in papiervorm en moeten ook voor bepaalde tijd bewaard blijven (vaak tot 7 jaar). Om je kantoor overzichtelijk te houden, kan je als bedrijf ervoor opteren om een self-storage unit te huren voor het veilig bijhouden van boekhouding, dossiers en andere vertrouwelijke documenten.

Materiaal en gereedschap

Net geen 10 procent van ondernemingen die een self-storage unit huren, zijn actief in de bouwsector (bron: SSA UK 2021 Industry Report). Kleine zelfstandigen en zelfs KMO’s maken handig gebruik van self-storage om hun werkmaterialen op te bergen. Je kiest een self-storage waar je ’s ochtends je materiaal kan ophalen en ’s avonds gewoon kan afzetten. Je gereedschap blijft zo in prima staat, wordt veilig opgeborgen en je vermijdt dat je woning (of je wagen) een tweede werf wordt.

Vertegenwoordigers

Ook voor vertegenwoordigers die vaak op de baan zijn kan een strategisch gelegen self-storage een enorme troef zijn. Promotiemateriaal en samples neem je niet mee naar huis, maar bewaar je gewoon in je opslagunit. Hou werk en privé gescheiden en vermijd dat je voor die ene klant terug langs thuis moet rijden omdat je net die ene folder of dat ene product vergeten bent.

 

Organiseer jouw bedrijf efficiënter met behulp van self-storage. Kies voor ruimte en orde in je handelszaak of kantoor en vermijd dat je eigen woning als magazijn of archief dient. Betaal enkel voor opslagruimte die je bedrijf effectief nodig heeft en profiteer van de flexibiliteit in grootte van opslagunits en huurtermijnen en de toegankelijkheid.

 

Op zoek naar een self-storage opslagruimte op maat van jouw onderneming? Vergelijk dan self-storage aanbieders in jouw regio op Book Your Box. Keuze gemaakt? Reserveer jouw opslagunit dan meteen online aan de scherpste prijs en zonder extra kosten!

KLIK HIER

Vragen? Bezoek onze huurderspagina mét handige ruimtecalculatorFAQ sectie of contacteer ons via de chatfunctie!